Składniki:
- puszka tuńczyka
- 2 jajka
- pół szklanki kaszy kuskus (przed zalaniem wodą)
- mały kawałek sera żółtego (ja akurat miałam w
plasterkach, użyłam dwóch)
- pieprz, sól
- 100g jogurtu greckiego
- 2 łyżeczki majonezu
- oliwki zielone, ok. 10 sztuk
*jeśli ktoś lubi cebulę, to jak najbardziej będzie tu
pasować, ja nie dodałam bo nie toleruję świeżej :)
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce, podobnie
jak ser żółty. Kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W
miseczce łączymy majonez z jogurtem greckim, doprawiamy szczodrze pieprzem i solą.
Przygotowujemy sobie miskę lub plastikowy pojemnik i układamy warstwowo:
kuskus, na to połowa mieszanki majonezowo-jogurtowej, tuńczyk, oliwki
przekrojone na połówki, starte jajka, reszta miksu majonezowo-jogurtowego i
starty ser żółty. Gotowe!
Kukus uwielbiam, nie łączyłam z tuńczykiem, czas spróbować :)
OdpowiedzUsuń