Składniki:
- 200g masła
- dwie tabliczki gorzkiej czekolady
- szklanka białego cukru
- szklanka mielonych migdałów
- pół szklanki naturalnego kakao
- 3 jajka
- łyżeczka aromatu waniliowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Przygotowanie:
Roztopić masło z czekoladą. Do miski wsypać mielone
migdały, cukier, proszek do pieczenia, kakao i sól. Po roztopieniu masła i
czekolady ostudzić je nieco i dodać do nich jajka oraz aromat waniliowy,
wymieszać. Przelać całość do sypkich składników. Masę zamieszać i przelać do
prostokątnej lub kwadratowej formy (wymiary mojej to 26x30cm) wyłożonej papierem
do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Udanego pieczenia!:)
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńale się zgrałyśmy :) pozdrawiam czekoladowo:)
OdpowiedzUsuńFaktycznie! buraczki, bardzo ciekawy przepis :)
Usuńdla amatorów czekolady świetne!
OdpowiedzUsuńMmm, musiało smakować bajecznie :)
OdpowiedzUsuń