Składniki:
- 6 naleśników (przepis na nie można znaleźć w innym moim
przepisie tutaj)
- 1 niewielka cukinia
- ok. 7 pieczarek
- 2 pomidory bez skóry
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 130g sera cheddar
- sól, pieprz cayenne, suszone oregano i zioła
prowansalskie
- garść liści świeżej bazylii
- olej
Przygotowanie:
Rozgrzewamy patelnię. Cebulę i czosnek obieramy i drobno
kroimy. Podsmażamy je na oleju około 1-2 minuty. Pieczarki i cukinię obieramy.
Pieczarki kroimy w plastry, a cukinię w kostkę. Dorzucamy je do cebuli i
czosnku. Następnie kroimy pomidory w kostkę, dodajemy je na patelnię i
przyprawiamy. Całość przykrywamy pokrywką i dusimy aż warzywa zmiękną (ok.
10-15 minut). Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, dodajemy koncentrat i posiekane liście bazylii, odparowujemy wodę. Na każdym naleśniku układamy część duszonych warzyw, na to
starty cheddar i zawijamy w kopertę. Gotowe koperty podsmażamy na złoto z obu stron. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz