Składniki (na 12 tartaletek):
- 3/4 porcji ciasta na słodką tartę (przepis tutaj)
- ½ porcji budyniu (przepis tutaj)
- ¾ szklanki porzeczek dowolnego koloru
- cukier puder
Przygotowanie:
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy z niego kółka wielkości
foremek. Następnie wykładamy foremki ciastem, dociskamy i wkładamy na 30
minut do lodówki. Po tym czasie nakłuwamy ciasto widelcem na całej powierzchni i pieczemy ok. 20 minut w 150 stopniach
(termoobieg). Gotowe spody do tartaletek pozostawiamy do ostudzenia. Następnie
wypełniamy je budyniem i układamy porzeczki. Na końcu posypujemy całość cukrem
pudrem.
ciekawy konkurs, chętnie podejmę nowe wyzwanie kulinarne :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :) Miło mi, że bierzesz udział w mojej akcji "Letnie owoce". Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńIzzy
Zapraszam na mojego bloga :)
Take it Izzy