Składniki (na 2 kokilki):
- 1 duże jabłko
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka pełnoziarnistej mąki pszennej
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżka miękkiego masła
- 1 łyżka orzechów włoskich
- cynamon
- odrobina masła do nacierania kokilek
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
Przygotowanie:
Przygotowujemy kruszonkę – całą mąkę i cukier puder
rozcieramy z masłem. Następnie dodajemy drobno pokrojone orzechy włoskiej i
dalej rozcieramy. Kruszonkę wkładamy do lodówki. Jabłko obieramy i kroimy w
kostkę. Mieszamy je z cynamonem i sokiem z cytryny. Kokilki nacieramy masłem, przekładamy do nich jabłka i posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 30 minut w 190 stopniach.
Mmm takie desery to ja lubię :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
chciałabym żeby ktoś mi dzisiaj zrobił takie crumble :)
OdpowiedzUsuń