niedziela, 22 lutego 2015

Nadziewane jaja

Lubię urozmaicać codzienne posiłki. Nie powinno się przesadzać ale wyborny posiłek czyni każdy dzień wyjątkowym :). Dziś na śniadanie nadziewane jaja. Jajka są idealną opcją poranną, a przygotowane w ten sposób są również atrakcyjne wizualnie. To danie w połączeniu z kromką chleba z masłem czy serem żółtym to pożywny początek dnia.

Składniki:
- 4 jajka
- 100g twarogu
- 1 łyżka drobno posiekanych marynowanych kaparów
- 4 rzodkiewki
- sól, pieprz czarny
- 4,5 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżeczki majonezu
- ½ posiekanego pęczka koperku

Przygotowanie:
Gotujemy jajka na twardo, obieramy i każde przekrawamy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy wszystkie żółtka i wrzucamy do miski. Do żółtek dodajemy twaróg, kapary, pokrojone w drobną kostkę rzodkiewki i ½ łyżki jogurtu. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i mieszamy. W osobnym naczyniu mieszamy resztę jogurtu, majonez i koperek. Na koniec nadziewamy białka  masą twarogową i polewamy sosem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz