Składniki:
- bagietka
- kilka liści świeżej bazylii
- 160g bryndzy
- ząbek czosnku
- pieprz czarny
- łyżka masła
- 2 pomidory
Przygotowanie:
Bagietkę kroimy w grube kromki. Masło rozpuszczamy,
smarujemy nim kromki z obu stron przy pomocy pędzelka kuchennego i układamy je
na blasze. Na każdą kromkę kładziemy po grubym plasterku bryndzy, przyprawiamy
pieprzem, posypujemy posiekaną bazylią oraz układamy po plasterku pomidora.
Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńNie dość, że sama bardzo lubię tosty i grzanki to jeszcze w połączeniu z serem wychodzi zawsze super. Dlatego mam w domu toster https://duka.com/pl/agd/tostery który chodzi na wysokich obrotach. Nie dość, że ja go lubię używać to jeszcze moje dzieci także wcinają tosty na słodko.
OdpowiedzUsuń