Składniki:
- mięso z rosołu (u mnie ćwiartka z kurczaka i 2
skrzydełka)
- warzywa z rosołu (u mnie tacka włoszczyzny i 1/2 pęczka natki pietruszki)
- ½ cebuli
- ½ pęczka natki pietruszki
- 1 jajko
- 1 szklanka suchego makaronu nitki
- pieprz czarny, sól
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Makaron gotujemy. Mięso drobno kroimy, warzywa z rosołu
rozdrabniamy (np. widelcem), cebulę kroimy w kostkę i lekko podsmażamy, pietruszkę siekamy. Wszystko
łączymy w misce, dodajemy jajko i ugotowany makaron, doprawiamy pieprzem i
solą, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy nieco oleju. Z masy formujemy kotleciki
i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz