Składniki:
- 1 kajzerka
- 1 jajko
- ¼ średniej wielkości pomidora
- niewielki kawałek sera scamorza bianca
- garść liści szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- ½ łyżeczki masła
- pieprz czarny, sól
- pieprz czarny, sól
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Odcinamy górną część kajzerki (mniej więcej na 1/3
wysokości) i ugniatamy miąższ w pozostałej. Ser i pomidor kroimy w kostkę. Na
patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy drobno posiekany czosnek.
Następnie dodajemy szpinak, masło i smażymy aż tylko liście zmiękną. Całość
przekładamy do bułki. Na to ser i pomidor, wbijamy jajko oraz doprawiamy
pieprzem i solą. Pieczemy ok. 25 minut w 200 stopniach (aż jajko zetnie się).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz