Składniki (na 12 babeczek):
- 1 szklanka mąki
- 1 spora marchewka (u mnie 125g)
- 80g masła
- 2 niewielkie jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki mleka
- ½ szklanki brązowego cukru
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- nieco startej gałki muszkatołowej
- szczypta soli
Składniki (na krem):
- 150g kremowego serka śmietankowego
- 25g miękkiego masła
- 4-5 łyżek cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Przygotowanie:
80g masła roztapiamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na
tarce. Następnie łączymy w misce wszystkie składniki na ciasto i mieszamy.
Napełniamy papilotki ciastem i pieczemy 25-30 minut w 135 stopniach
(termoobieg). W misce umieszczamy wszystkie składniki na krem i miksujemy.
Ostudzone babeczki dekorujemy kremem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz