sobota, 20 czerwca 2015

Śródziemnomorskie pomidory faszerowane

Lubię wszystkie faszerowane warzywa. Są takie smaczne! I tym razem nie zawiodłam się. Danie jest lekkie, idealne na kolację. Ale nie popełniajcie mojego błędu – dwa niewielkie pomidory na osobę to zdecydowanie za mało! Do tego chrupiąca bagietka i cudowne wrażenia smakowe niezapomniane :).
                                         
Składniki:
- 8 niewielkich pomidorów
- 150g sera feta
- 3 ząbki czosnku
- garść świeżych liści bazylii
- 1 łyżka masła
- 5 pomidorów suszonych w oleju
- pieprz czarny

Przygotowanie:
Pomidory myjemy i wykrawamy środki. W misce łączymy fetę, pokrojone pomidory suszone, posiekane liście bazylii i doprawiamy pieprzem. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim 2-3 minuty drobno posiekany czosnek.  Dodajemy go do pozostałych składników. Masę zagniatamy widelcem, faszerujemy nią pomidory i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz