wtorek, 6 października 2015

Pasta jajeczna z rzeżuchą i Grana Padano

Kolejna opcja na śniadanie. Coś prostego i szybkiego, najwięcej czasu zajmuje wyhodowanie rzeżuchy :). Dodaje ona delikatną ostrość, doskonale pasuje na śniadanie. Jest czymś co od dzieciństwa niezmiennie uwielbiam.

Składniki:
- 2 jajka
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżki drobno startego Grana Padano
- ½ łyżeczki majonezu
- 2 łyżki rzeżuchy
- pieprz czarny, sól

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Następnie studzimy, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce. Dodajemy do nich pozostałe składniki pasty i mieszamy. Doprawiamy głównie pieprzem i delikatnie solą (opcjonalnie, ponieważ ser jest słony). Smacznego! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz